iPhone 14 kopen later dit jaar: wat we weten

Er zijn een paar maanden te gaan voordat je de nieuwe iPhone 14 kopen kunt. De updates die deze nieuwe telefoons hebben zijn zeker waardig om over te schrijven. Wij hebben verschillende geruchten gehoord over deze nieuwe vlaggenschip. Dit was al zelfs voordat de iPhone 13 uitkwam.

De grootte van iPhones veranderen in 2022. Apple gaat namelijk de 5.4-inch iPhone mini weg doen, omdat deze niet populair was bij haar klanten. Na de iPhone mini verkoop te hebben zien kelderen, gaat Apple zich focussen op grotere telefoons. De vlaggenschepen van Apple worden minimaal 6.1-inch groot. De iPhone 14 pro gaat deze grootte krijgen, de iPhone 14 Max wordt zelfs nog groter met 6.7-inch. Je kunt van de nieuwste iPhone 14 reeks geen 5.4-inch telefoon meer bestellen.

Apple zal de nieuwste iPhone 14 modellen pas aankondigen later dit jaar. De daadwerkelijke release staat gepland voor september 2022. Hier zal dan een evenement omheen komen. Als wij meer weten zullen wij je direct op de hoogte brengen van het laatste nieuws.

iphone 14 kopen

Veranderingen in het design?

Sinds 2017 worden iPhones geleverd met een Face ID boven het scherm. Deze inkeping zorgt ervoor dat de iPhone je gezicht kan herkennen. Dit gaat echter veranderen bij de nieuwste iPhone 14 reeks. De 2022 modellen krijgen naar verwachting deze inkeping niet meer. Deze geruchten waren er al langer, maar het blijkt dus dit keer definitief door te gaan. Het nieuwe design gaat een combinatie bevatten van een cirkelvormige inkeping voor de camera. Daarbij komt dan een pilvormige inkeping voor de Face ID componenten. Deze feature zal helaas alleen bij de iPhone 14 Pro modellen ingezet worden. De rest van de modellen zullen het ouderwetse design hebben.

Samenvattend betekent dit dat er weinig design veranderingen doorgevoerd gaat worden dit jaar. De camera lenzen zullen echter wel wat dikker gaan worden voor de nieuwste modellen. Bij de Pro modellen zal dit in een nog veel extremere vorm plaatsvinden. Voor de liefhebbers van leuke kleuren komt apple met een toevoeging van de paarse kleur. Je hebt dadelijk dus meer keuze uit kleuren dan ooit tevoren.

De iPhone 14 Pro modellen gaan een titanium frame krijgen, in plaats van de roestvrije stalen frame. De speaker en microfoon roosters zullen misschien ook opnieuw ontworpen. Apple kan daarnaast ook een nieuw koelsysteem implementeren. Hiervoor waren er al langer geruchten, maar het blijkt er dus ook echt van te komen. Door een nieuwe dampkamer-koeltechnologie toe te passen zal dit ervoor zorgen dat de iPhone 14 koeler blijft dan ooit tevoren. Met snellere chips en betere 5G connectie zal de iPhone ook meer hitte afgeven. Door dit systeem te ontwikkelen probeert Apple dit tegen te gaan.

De iPhone 14 Camera Technologie

Alle iPhones die uitkomen in 2022 zullen een verbetering zien aan de Ultra Wide Camera. De iPhone 14 Pro modellen zullen een aanzienlijke verbetering krijgen aan de groothoeklens en de telephoto lens. Eén van de gerenommeerde  Apple analysten genaamt Ming-Chi Kuo voorspelt dat de 14 Pro modellen een 48-megapixel camera gaan krijgen. Dit zal een flinke verbetering zijn ten op zichte van de huidige 12-megapixel camera. Daarnaast komt er een mogelijkheid om te filmen in 8K kwaliteit.

De 48-megapixel camera in de iPhone 14 modellen gaan ook 12-megapixel foto’s kunnen maken. Dit gebeurt door het proces dat “Pixel-Binning” heet. Pixel-binning haalt data uit de camera en voegt dit samen tot één super-pixel. Dit zorgt ervoor dat foto’s met een lage licht hoeveelheid beter naar voren komen.

Door deze feature kunnen iPhone 14 Pro modellen 48-megapixel foto’s maken in een goed verlichte omgeving. Wanneer de verlichting weinig of niet aanwezig is wordt dit wel lastig en kan je gebruik maken van de hogere 12-megapixel foto.

Kuo gelooft dat de 8K video opname feature ervoor gaat zorgen dat iPhone video’s weergegeven kunnen worden op een 8K monitor of televisie. Dit betekent dat er een betere gebruikers ervaring ontstaat en dat de video’s en foto’s die de iPhone maakt geschikt wordt voor VR-brillen. Apple is namelijk al bezig met het ontwikkelen van een VR-bril speciaal voor de iPhone. Wat betreft de camera aan de voorkant, deze worden voor alle modellen verbeterd. Er komt een sterk verbeterde autofocus feature bij. Daarnaast wordt door het nieuwe design de iPhone zo gemaakt dat er meer licht door de lens kan. Dit zorgt voor scherpere en diepere foto’s. De autofocus is voornamelijk handig tijdens videobellen, waar dit continu gaande is.

Geruchten die de ronde gaan geven aan dat iPhone 14 modellen verder gaan met de huidige A15 chips. Deze chips zaten ook al in de 13 series en zullen dus ook in de normale 14 modellen zitten. De iPhone 14 Pro modellen gaan wel een betere A16 chip krijgen. Dit zou betekenen dat het voor het eerst gebeurd dat alleen de Pro modellen een snellere chip krijgen. Apple zal naar verluid deze route inslaan om geld te besparen. Daarnaast is het aannemelijk dat de huidige chip schaarste ook een grote rol speelt. Apple hoopt hierdoor de grote tekorten, die de Playstation 5 bijvoorbeeld wel heeft, te kunnen vermijden.

Kuo heeft dus duidelijk aangegeven dat de standaard 14-modellen dezelfde A15 Bionic chip gebruiken, zoals dat ook gebeurd bij de 13-modellen. Er komt dus een steeds sterker verschil tussen de normale en Pro modellen. Apple probeert hierdoor mensen vaker te laten kiezen voor duurdere variant. Apple zal hierdoor flink zijn zakken gaan vullen de komende jaren. Helaas is de A16 chip een kleine verbetering ten opzichte van de A15 chip. Naar verwachting wordt deze chip gemaakt door deze N5P proces dat ook gebruikt wordt voor de A15 chip. Hierdoor zullen sterke verbeteringen niet echt direct zichtbaar zijn.

De volgende generatie N3 en N4P productie processen zullen helaas pas beschikbaar zijn vanaf 2023. De leverancier van deze chips TSMC heeft een nieuwe N4 proces ontwikkeld, maar Apple vind dit nog niet waard om over te stappen. Alle Apple liefhebbers zullen dus zeker nog een heel jaar moeten wachten op de nieuwste A16 Bionic chip.

Volgens Ming-Chi Kuo zullen de nieuwe modellen 6GB RAM bevatten. Dit is hetzelfde aantal als in alle iPhone 13 modellen. Hier gaat dus helaas geen verandering in plaatsvinden, misschien in de iPhone 15 wel, wie weet?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.